Turkmaster



Join the forum, it's quick and easy

Turkmaster

Turkmaster

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Turkmaster

TÜRK MASTER (TM) PAYLAŞIM FORMUNA HOŞ GELDİNİZ


    Aristo Sonrası Felsefe

    By.DuFy!
    By.DuFy!
    SİTE KURUCUSU
    SİTE KURUCUSU


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 5805
    Yaş : 32
    Nerden : Ankara/Keçiören
    Sitemize vereceğiniz puan: : 10
    Ne YapaK : 27.12.1991
    Tuttugunuz Takım : Aristo Sonrası Felsefe 1450
    Metin Alanı : <center><font color="white"><marquee direction="left" style="background:red">Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı®-NeYapak ForuM.</marquee></font></center>
    ÜYE MADALYASI : Aristo Sonrası Felsefe 57321696nx9
    +Rep :
    Aristo Sonrası Felsefe Left_bar_bleue80 / 10080 / 100Aristo Sonrası Felsefe Right_bar_bleue

    -Rep :
    Aristo Sonrası Felsefe Left_bar_bleue1 / 1001 / 100Aristo Sonrası Felsefe Right_bar_bleue

    Paylaşım :
    Aristo Sonrası Felsefe Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Aristo Sonrası Felsefe Right_bar_bleue

    Forum Gücü :
    Aristo Sonrası Felsefe Left_bar_bleue90 / 10090 / 100Aristo Sonrası Felsefe Right_bar_bleue

    Milli TAkımımız : Aristo Sonrası Felsefe 1605
    Kayıt tarihi : 06/02/08

    DuFy!
    Keçiören: 17

    Aristo Sonrası Felsefe Empty Aristo Sonrası Felsefe

    Mesaj tarafından By.DuFy! Salı Kas. 11, 2008 11:37 am

    Aristo'nun ölümünün hemen ardından felsefenin durumunu incelemeyi yeniden sürdüreceğiz. Bilimlerin bir uzmanlık dalı biçimindeki gelişmesine paralel olarakAristo Sonrası Felsefe Smilev bu dönemde felsefeAristo Sonrası Felsefe Smilev günümüzdeki felsefeden anladığımız gerçek anlama sahiptir. Bu felsefe üç ana disiplinden oluşur: MantıkAristo Sonrası Felsefe Smilev fizik (aaaafizik)Aristo Sonrası Felsefe Smilev ahlâk. "Mantık"; felsefî düşüncenin izlemesi gereken doğru yolu gösteren bir disiplinAristo Sonrası Felsefe Smilev felsefeye bir girişAristo Sonrası Felsefe Smilev bir başlangıç olarak algılanıyordu.

    Fizik (o zaman henüz aaaafizik kavramı yoktu) ise doğayı bütüncül olarak kavrayan ve doğa içinde etkili olan güçleri irdeleyen disiplin olarak düşünülmüştür. Bunun içindir ki Tanrıların var olup olmadığı konusu da fiziğin konusu içinde sayılıyordu. Ahlâk iseAristo Sonrası Felsefe Smilev insan ile evren ilişkilerini araştıran bir felsefe dalı olarak algılanıyordu.

    AhlâkAristo Sonrası Felsefe Smilev "insanın evrendeki konumu nedir? İnsan yaşamının anlamı nedir? İnsan dünyaya hangi görevleri yapmak için gelmiştir?" gibi sorulara yanıt arayacaktı. AhlâkAristo Sonrası Felsefe Smilev o zamanki bir deyişle "en yüksek iyi"yi kendisine konu yapacakAristo Sonrası Felsefe Smilev yani; "En yüksek iyi nasıl elde edilir?" sorusunun yanıtını arayacak ve yavaş yavaş gelişerekAristo Sonrası Felsefe Smilev felsefenin temel disiplini olacaktı.

    İnsanın yaşam karşısında ne gibi bir tutum alması gerektiğiAristo Sonrası Felsefe Smilev ne gibi görevlen olduğu konularını bilmek için felsefe ile uğraşılır olmuştu. Böylelikle ahlâkAristo Sonrası Felsefe Smilev felsefenin "amacı" olduAristo Sonrası Felsefe Smilev felsefe ahlâk ile olgunluğu yakalayabildi. Fizik iseAristo Sonrası Felsefe Smilev felsefenin ana disiplini durumuna gelen ahlâkaAristo Sonrası Felsefe Smilev yalnızca temel olma görevini üstlendi. ÇünküAristo Sonrası Felsefe Smilev insanın evren karşısında nasıl bir tutum içinde olacağını bilmek içinAristo Sonrası Felsefe Smilev öncelikle evrenin yapısını bilmek gerekir. Mantık iseAristo Sonrası Felsefe Smilev evreni bilmek içinAristo Sonrası Felsefe Smilev ne gibi bir yolun izlenmesi gerektiğini gösterecekti.

    AncakAristo Sonrası Felsefe Smilev asıl amacını ahlâkta bulan felsefeAristo Sonrası Felsefe Smilev zamanlaAristo Sonrası Felsefe Smilev yavaş yavaş bir "din görüşü" durumuna dönüşmüştür. Çünkü eski Yunan diniAristo Sonrası Felsefe Smilev TanrılarıAristo Sonrası Felsefe Smilev mitologyası ve gelenekleri ile artık aydınları tatmin etmiyordu. İşte o dönemin kültürlü insanları için gelenek ve dinin "bos bıraktığı" yeri felsefe doldurmuştur. Bu gelişmeAristo Sonrası Felsefe Smilev felsefenin birbirine karşıt birtakım okullara ayrılmasına neden olmuştur.

    Bu dönemin felsefesinin karakteristik yanı: Kafaları uğraştıran ahlâk konularına özellikle "ölüm" konusu eklenmiştir. Eski Yunanlılar ölümü çok doğal bir olay olarak algılar. Ancak bu sözünü ettiğimiz dönemde ölüm artık doğal bir olay olmaktan çıkmışAristo Sonrası Felsefe Smilev bir "sorun" olmaya başlamıştır. Bu nedenle; "Taşçım karşısında nasıl bir tutum almalıyız!" sorusu yanında bir de "Ölüm karşısında nasıl bir tutum almalıyız?" sorusu ortaya atılmıştır. Böylece zorunlu olarakAristo Sonrası Felsefe Smilev ölümü de içinde taşıyan hayat karşısında "en uygun tutumun ne olacağı"^ bu dönem felsefe okullarını ilgilendiren başlıca konulardan biri olmuştur

      Forum Saati Ptsi Tem. 01, 2024 12:48 am